top of page

Apel za pomoć Ibrahimu Rotiću bivšem borcu 1.Slavne olovske brigade


Ovih dana stižu nam mnogobrojne molbe za objavu apela za pomoć porodici Rotić. Ova četvereočlana porodica iz Olova nedavno se preselia u Sarajevo zbog nekoliko razloga.Ibrahim Rotić otac četvero djece rođen je 1965.godine u Carevoj Ćupriji, Rijeka općina Olovo , bio je pripadnik Armije RBiH tačnije 1.Slavne olovske brigade, diverzantske čete. Ibrahim je do nedavno  bio zaposlen u jednoj sarajevskoj firmi  kao vrstan majstor građevinar. Nažalost teška bolest je zaustavila njegovu borbu za porodicu i bolji život koji je želio  za svoje sinove blizance Edina i Medina i suprugu Ifetu jer su se dva starija sina  već snašli. Početkom ove godine na KCUS kod Ibrahima je ustanovljena  dijagnoza karcinom želuca nakon koje je podvrgnut operativnom zahvatu. Nakon otpuštanja iz bolnice Ibrahim sa porodicom živi  u podstanaraskom stanu u Sarajevu.

Nažalost to nije cijela priča o ovoj olovskoj porodici. Kod Medina jednog od sinova blizanaca nakon iznendanih napada dijagnosticirana je epilepsija. Medin i Edin su rođeni 2004.godine kao zdravi dječaci ali sudbina se poigrala i Medinu dodijelila ovu bolest koja bi prema predviđanjima ljekara možda mogla i prestati kada navrši 18.godina. Medin i Edin su učenici prvog razreda Saobraćajne tehničke škole u Sarajevu što je bio, pored Medinove dijagnoze, još jedan od razloga zbog koji su morali  napustiti Olovo. Zbog iznenadnih napada koje Medin dobije njegov brat Edin i majka moraju uvijek biti spremni da mu pomognu.

Ovi veseli mladići, svjesni su odgovornosti i tereta koji nosi teška očeva bolest, dobri su i primejrni učenici u školi i podrška majci i ocu u svakom trenutku a još uz to ne propuštaju ni vjerske obaveze što im daje snagu kako kaže Medin da istraju.

Ova hrabra porodica uhvatila se u koštac sa teškim životnim iskušenjima koja bi i za mnogo jače bila prevelika. Svaka pomoć ovoj porodici koja trenutno živi bez primanja  je dobro došla jer  izdaci za kiriju, hranu i lijekove su samo jedan dio troškova koje imaju. Vaše malo njima će biti mnogo.

Ukoliko želite možete ih kontaktirati na broj; 061 252 616

Sredstva za pomoć porodici Rotić  možete uplatiti na transakcijski žiro račun otvoren kod



ADDIKO Bank dd Sarajevo

Žiro račun broj; 30 60 31 300 62 77 935

Na ime ; Ibrahim Rotić

Adresa ; Rijeka, Olovo 71340

Ovdje u prilogu je Ibrahimovo otpusno pismo ali Medinova dijagnoza kao i žiro račun.

538 views0 comments

Commentaires


bottom of page