top of page
  • Writer's pictureAdmin

Ukinuta zabrana rada SRC Ajdinovići: Inspektori skinuli plombe, vlasnik planira otvaranje

Inspektorice Kantonalne uprave za inspekcijske poslove skinule su danas plombe s vrata Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići i time ukinule zabranu rada ovom objektu.


Ajdinoviće je danas posjetila inspektorica koja je donijela odluku o pečaćenju objekta. Inspekcija je utvrdila da su nadležni u SRC Ajdinovići uklonili nedostatke, zbog čega su donijeli odluku o skidanju pečata sa pet vrata kuhinje i pet vrata pizzerije u okviru ovog objekta.


Nadležna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona i sanitarni inspektor su donijeli rješenje o ukidanju zabrane rada SRC Ajdinovići, čime je završen postupak kojim je nanesena ogromna šteta centru, tvrde iz ovog centra.


"Postupak je od početka pratio niz nezakonitih postupanja Uprave za inspekcijske poslove ZDK. Tu su desetine nezakonitih postupaka. Postupak uzimanja uzoraka vode, hrane i briseva s radnih površina u kuhinji je bio protivzakonit, bez minimuma sanitarnih i higijenskih uslova i opreme od inspekcijskog tima koji je uzimao i transportovao uzorke", rekao je za Klix.ba Senad Pećanin.

On je istakao da je objekt, iako nije bilo osnova, zatvoren odlukom inspektora koja je uslijedila nakon što je inspektor došao u kontrolu izvršenja mjera, a u kojem nije obavijestio SRC Ajdinovići.


349 views0 comments

Comentários


bottom of page