top of page

VW: Predstavljen novi, trkački GOLF!



Njemački Volkswagen predstavio je legalnu verziju Golfa koji inspiraciju vuče iz trkačkog modela. Golf GTI TCR je u hijerarhiji našao mjesto između verzija GTI Performance i Golf R, a iz svog 2.0 litarskog 4-cilindraša dobija dobrih 290 ks (213 kW). To je svega 10 ks manje od Golfa R i 45 ks više od GTI.

Za prenos je zadužen 7-stepeni DCT, a za razliku od Golfa R ovdje se snaga prenosi na prednje točkove. Sprint od 0 do 100 km/h traje 5,6 s dok se maksimalna brzina opciono može podići na 260 km/h.


Na eksterijeru ovog modela ima određenih korekcija poput revidiranog prednjeg splitera, bočnih ekstenzija, krovnog spojlera i difuzera. Automobil je dobio 18-inčne felne, crna kućišta retrovizora, LED farove, blokadu diferencijala prednje osovine i jače kočnice.

Kupci mogu da se odluče za novu saćastu foliju za bočne panele, crni krov karbonska kućišta retrovizora.

Takođe mogu da biraju između nekoliko opcionih paketa. Prvi dolazi sa DCC adaptivnim vješanjem, sportskim zadnjim amortizovanjem, 19-inčnim felnama sa gumama 235/35. Drugi paket dobija iste karakteristike i dodaje nove 19-inčne točkove i dodatne brave sa zaštitom od krađe.


Knjige za porudžbine su već otvorene u Njemačkoj a startna cijena modela je 38.950€ sa porezom. Opcioni paketi koštaju 2.350 €, odnosno 3.200 €.

24 views0 comments

Comments


bottom of page